BIC Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn


Nume:
BIC:
Oraș:
Cod poștal:
Ţară:
Căutați și sucursale ale băncilor


BIC / SWIFT:RZTIAT22263   Austria
Nume bancă:Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn

Ţară:Austria

Stradă:Dorfstraße 12
Cod poștal:6391
Oraș:Fieberbrunn
Stat:Tirol

Telefon:+43 (0)5354 56232
Fax:+43 (0)5356 6960 44108

Sucursală:Da

BIC Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn (Austria) (codurile SWIFT)

Codul BIC al Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn din Fieberbrunn este RZTIAT22263. Abrevierea BIC reprezintă 'Business Identifier Code' (codul identificator al firmei), anterior 'Bank Identifier Code' (codul identificator al băncii). Acesta este un cod standardizat la nivel internațional pentru identificarea sucursalelor în tranzacțiile de plată. Este utilizat de instituții de credit, brokeri și societăți similare din întreaga lume și identifică exclusiv fiecare partener care participă în mod direct sau indirect la tranzacțiile de plată. În tranzacțiile de plată, codul BIC/SWIFT este utilizat în combinație cu un IBAN (= International Bank Account Number, număr de cont bancar internațional), unde BIC identifică banca, iar IBAN identifică contul relevant deținut acolo.

La rândul său, un IBAN este alcătuit din următoarele elemente:

  1. Codul de țară format din două caractere.
  2. Numărul de verificare format din două cifre. Acesta este între 02 și 98. Folosind acest număr de verificare, chiar și un singur caracter incorect este recunoscut întotdeauna, cifrele individuale transpuse sunt recunoscute aproape întotdeauna și, chiar cu mai multe erori, rata de recunoaștere este totuși ridicată.
  3. Un șir de caractere care identifică contul propriu-zis. În majoritatea țărilor, acesta este pur numeric. Acesta este cunoscut și ca BBAN (= Basic Bank Account Number, număr de cont bancar de bază). În majoritatea țărilor, acesta este codul băncii și numărul de cont.

Pentru numărul de cont fictiv 864187604 și codul băncii 36263, rezultă un IBAN similar cu acesta: AT99 3626 3864 1876 04. Pentru a îmbunătăți lizibilitatea IBAN-ului, acesta este împărțit de obicei în blocuri de câte patru caractere. Codul IBAN poate fi lung de până la 34 de caractere, dar în majoritatea țărilor este mai scurt.

După cum puteți vedea, IBAN-ul în sine conține deja un cod care identifică exclusiv banca în chestiune. De exemplu, pentru Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn, acesta este 36263. Din acest motiv, BIC, în exemplul nostru RZTIAT22263, nu este necesar pentru transferuri în cadrul Europei. Doar IBAN-ul este suficient în acest caz. Detaliile suplimentare ale unui cod BIC sau SWIFT sunt necesare doar pentru transferurile în care una dintre băncile implicate în tranzacție are sediul în afara Europei și care sunt efectuate prin sistemul SWIFT.

Codul BIC conține și un cod de țară. Spre deosebire de IBAN, acesta nu se află la începutul codului BIC, ci la pozițiile 5 și 6. De exemplu, pentru codul BIC RZTIAT22263, acesta este AT. În câteva cazuri, codul de țară din IBAN poate diferi de codul de țară al BIC-ului asociat, deoarece sunt utilizate standarde diferite.

Un BIC este lung de 8 sau 11 caractere și nu conține propriul număr de verificare. Spre deosebire de IBAN, un BIC, în afară de lungimea sa, poate fi verificat numai văzând dacă este inclus în directorul BIC actualizat în mod regulat de SWIFT. Pe de altă parte, în cazul IBAN-ului, este posibilă utilizarea unei proceduri matematice pentru a verifica dacă acesta este corect formal folosind numărul de verificare conținut în el. Pot exista numai IBAN-uri corecte formal. Însă la întrebarea dacă un anume IBAN există într-adevăr poate răspunde doar banca asociată. IBAN-urile falsificate sau care nu mai există nu pot fi recunoscute prin numărul de verificare.

Sediul său central este Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn din Fieberbrunn. La rândul său, Fieberbrunn se află în Austria. Raiffeisenbank Kitzbühel - St. Johann eGen Bst.Fieberbrunn poate fi contactată telefonic la 05354/56232.


Nu putem garanta acuratețea informației.

Data datelor: 06/2024